Si tu?


Áno, zoznámiš sa s niekým, píšete si, každé ráno si napíšete dobré ránko alebo ahoj a večer, pred spánkom si poprajete "dobrú noc." No nie je to milé? Je ale len do momentu kým to funguje ... 


V dnešnej dobe sociálnych sietí a zoznamiek určitého charakteru nie je tak náročné si niekoho "naraziť" - či už len na chatovanie, stretávanie sa, chodenie von alebo na jednorázové úlety, ktoré nie sú ničím v našej komunite výnimočné. Ale prečo naša komunikácia väčšinou stroskotá na bezpríčinnej reakcii toho druhého? Prečo nám neodpíše alebo si nás zablokuje? Spravil som niečo? Povedal niekto niečo o mne môjmu "kamarátovi"? V hlave nám práve beží asi milión myšlienok kde sme spravili chybu, prečo to tak je, a ako to napraviť, aby sa nám druhá osoba ozvala čo najskôr. 

Väčšinou nie je chyba len v nás. Chyba je na tej druhej strane kábla. Buď si tvoj kamarát našiel na aktivity ktoré sme spoločne vykonávali niekoho druhého, lepšieho než ty alebo si ho len prestal baviť. Tá druhá možnosť je najpravdepodobnejšia. Ja osobne každému vždy poviem veci narovinu, než konať rovnako ako väčšina z nás - blokáciou či ignorom.

Bohužiaľ jedná sa o veľmi zaujímavý fenomén dnešnej doby nazývaný aj ako ghosting. Poznajú ho najmä mladšie ročníky, ktoré sú v dnešnom svete internetu a technológii zbehlé ako mačky v love na myš. Veď áno, prečo nie? Popíšeme si chvíľu niekoho namotám a už mu neodpíšem, to je to najjednoduchšie, no i najmenej bolestivejšie pre druhú stranu nakoľko sme sa osobne ani nepoznali a anonymita skrytá za prezývkami na zoznamkách nám to hocikedy umožňuje. Horší scenár vzniká vtedy keď si s niekým z Pokecu, Grindru či iBoysu vyrazíš von, myslíš si že si našiel lásku svojho života, tešíš sa na ďalšie stretnutie a spoločné trávenie chvíľ. Hups deje sa opak. Jedno, dve, tri či možno ani nie viac stretiek a už sa neuvidíte. Povieš si OK, nevadí, príde niekto iný. Nuž pokúšaš sa znova písať svojmu princovi vysnenému a on nič. Prečo? spravil som niečo zlé? Ty asi nič, no ako je v našej male komunite známe, určite jeden alebo zopár tvojich kamarátov ti tvoj vzťah s McVysneným princom pokazilo. Prečo si nespraviť radosť zo smútku a trápenia druhých keď to niekomu spôsobuje radosť? 

Ak za tým nestoja tvoji kamaráti, tak len vyššie spomínaný ghosting - výtvor modernej digitálnej éry, zmiznutie zo života, zvýrazňujem slovo "života", lebo život nás mladých v dnešnej dobe znamená len Facebook, Instagram, Grindr a podobne. 

Takto jednoducho sa dá vyhnúť plnohodnotnej emocionálnej konfrontácii dvoch ľudí, všetko je len o našom komforte. Načo chodiť von a povedať to niekomu do očí, keď to stačí napísať pekne v teple domova z najnovšieho iPhonu?

Dúhový Mimozemšťaň


Komentáre

Obľúbené príspevky